ulfbirgers.blogg.se

Singel 20 Ola & Janglers del 1

Publicerad 2018-12-02 18:48:00 i Ola & Janglers 1968,

 Gazell C-220 Let´s Dance - Hear Me var inte bara den tjugonde singeln som gavs ut av Ola & Janglers i Sverige. Det var även den första med en svensk popgrupp som kom in på Hot 100 i USA, om än bara på en blygsam nittioandra plats i en vecka 1969. Den 9 november gick den upp på förstaplatsen på framröstade Tio i Topp i Sverige och stannade i tre veckor. På försäljningslistan Kvällstoppen gjorde den ett gästspel på en vecka den 3 december. I USA hade den What A Way To Die som B-sida. 
Framgången med den här singeln gjorde att den LP som var på väg att släppas fick titeln Let´s Dance, men då hade etiketterna till LP:n redan tryckts upp och enligt dem hette albumet Fingertips.
Den svenska singeln med Let´s Dance - Hear Me såldes i väldigt många exemplar och det innebar att det trycktes upp många olika omslag till den, eftersom man beställde nya omslag från tryckeriet när det kommit in fler beställningar på singlar. Till att börja med finns det tre olika baksidor. En med samma utseende som framsidan. Den finns i sju olika färgvarianter. En med liknande utseende som framsidan, men med färg bara i textrutan. Den finns i två olika färgvarianter. En med listor över tidigare utgivna skivor med Ola & Janglers  Den finns i tio olika färgvarianter. Totalt finns det, såvitt jag vet, nitton olika omslag på den svenska singeln Let´s Dance - Hear me. Singeln Let´s Dance har dessutom givits ut i runt tjugo olika länder världen över, ibland med en annan låt på baksidan.
Här är de två omslagen med färg i stort sett bara i textrutan på baksidan.
 
  
 
 
 
 
 
 

Kommentarer

Kommentera inlägget här
Publiceras ej

Till bloggens startsida

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela