ulfbirgers.blogg.se

LP 07 GMG-1217 Happily Together After..., 1969

Publicerad 2020-07-04 22:24:39 i Ola & Janglers 1969-1971,

När framgångssagan Ola & Janglers i stort sett var över, sångaren Ola Håkansson hade givit ut solosinglar sedan 1968 samtidigt som det gavs ut en handfull singlar med Ola & Janglers, släpptes LP:n Happily Together After..., där fem av låtarna redan givits ut på singel.
Titeln Happily Together After... syftade säkert på att gruppen redan var upplöst, när LP:n släpptes någon gång kring årsskiftet 1969-1970, men att det var en lycklig skilsmässa.
Jag är osäker på när låtarna på LP:n spelades in, men eftersom Arizona har samma musikbakgrund som solosingeln Anna-Lena (Arizona) och den senare släpptes 1968, så kan en del låtar vara från det året. Övriga spelades med största säkerhet in under 1969.
Skivan innehöll ovanligt många covers, endast tre av de tolv låtarna var komponerade av Clabbe, varav en, Baby, Baby, Baby, skivits tillsammans med Ola.
Den här LP:n släpptes även i Argentina 1970, i mono på Epic 10.500 och i stereo på Epic 210.500. Som vanligt i spansktalande länder så är låttitlarna översatta till spanska, fast sången är på engelska. Det enda man hade svårt med var att stava till Ola Håkansson, som låtskrivare. Här heter han Ole Hackenson. Den argentinska LP:n hette Alegremente Junto, ungefär Lyckliga tillsammans.
Det släpptes även en LP i Japan, New Hits, med samma låtar, men i delvis annan ordning och där B-sidan är A-sida och tvärtom. Den heter Sonet UPS 1172-N och gavs enbart ut i stereo, precis som den svenska. Omslagsbilden på framsidan är densamma som på både den svenska och argentinska, men baksidan har bara text på japanska. Inlagt i fodralet är ett blad med låttexter på engelska, lite amatörmässigt tolkade..

Kommentarer

Kommentera inlägget här
Publiceras ej

Till bloggens startsida

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela